APK bij Autocentrum Roosendaal

De Algemene Periodieke Keuring, ofwel APK, is vanaf 1985 verplicht voor elke auto in Nederland. Wilt u uw auto APK laten keuren, dan bent u bij Autocentrum Roosendaal in goede handen. Uw auto wordt gekeurd aan de hand van APK keuringseisen en u kunt weer veilig de weg op. Er is al een APK keuring vanaf € 39,-. Kiest u voor aan APK in combinatie met een basisbeurt dan zijn de APK kosten € 29,- Is het in combinatie met een uitgebreide onderhoudsbeurt dan is de APK zelfs gratis* (* excl. Milieukosten, deze worden wel doorberekend).

APK keuren bij Autocentrum Roosendaal

Is uw auto toe aan een nieuwe APK? Dan bent u bij Autocentrum Roosendaal aan het juiste adres. Laat uw auto door ons APK keuren en u kunt weer veilig de weg op. De APK of Algemene Periodieke Keuring bestaat sinds 1981 en is sinds 1985 verplicht voor alle auto’s met een kenteken in Nederland. De APK is bedoeld om de verkeersveiligheid te verhogen door er zeker van te zijn dat alle auto’s die aan het verkeer deelnemen in technisch goede staat zijn.

Wanneer u uw auto bij Autocentrum Roosendaal APK laat keuren, wordt uw auto door een erkend APK-keurmeester grondig gecheckt op een aantal wettelijk vastgelegde punten. Deze punten zijn wettelijk verplicht om ervoor te zorgen dat de auto in ieder geval op deze punten is gecontroleerd wanneer deze de APK-keuring heeft doorstaan.

APK KEURINGSEISEN

Zoals gezegd zijn er een aantal wettelijk bepaalde APK-keuringseisen waaraan een auto moet voldoen bij de APK keuring. Uw auto zal o.a. op de volgende punten gecontroleerd worden:

  • Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie
  • Milieu: uitstoot van uitlaatgassen
  • Registratie: het voertuigbewijs, voertuigidentificatienummer, kilometerstand en de gebruikte brandstof
  • Roetmeting of viergasmeting

Een APK keuring, hoe werkt dat…

Bij de APK-keuring van uw auto staat de veiligheid van het voertuig centraal. We controleren de remmen, de wielophanging, de schokdempers, de banden, verlichting, carrosserie en stuurinrichting, we checken of uw auto wel voldoet aan de milieueisen, controleren het voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof, we voeren een roetmeting of een viergasmeting uit bij respectievelijk diesel- en benzine- of LPG-auto’s en we controleren de kentekenplaten. Uiteraard kunt u de APK keuring combineren met een kleine of grote beurt aan uw auto.

WAT ZAL EEN APK-KEURING KOSTEN BIJ AUTOCENTRUM ROOSENDAAL?

Uw auto bij het Autocentrum Roosendaal APK laten keuren kost € 39,- voor een benzineauto en voor een dieselauto graag even contact opnemen.

Maak zelf eenvoudig online een afspraak voor APK bij Autocentrum Roosendaal

Gebruik onze werkplaatsplanner om zelf online een afspraak te maken

Autocentrum Roosendaal Specialist in Suzuki

Blijf op de hoogte van het nieuws over ons bedrijf. Meld je aan voor de maandelijkse AutocentrumRoosendaal Nieuwsupdate.